Jeugdfonds Cultuur Arnhem 4-18 jaar

www.jeugdfondssportencultuur.nl

Wat is het Jeugdfonds Cultuur Arnhem?

Het Jeugdfonds Cultuur Arnhem is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar geen geld is om het lesgeld voor de muziek / dansschool of andere culturele activiteit te betalen. In dat geval kan een beroep gedaan worden op het Jeugdcultuurfonds.

Gitaarles met het Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Uw dochter en/of zoon wil graag gitaarles, alleen u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdfonds Cultuur Arnhem helpen! Het Jeugdfonds Cultuur is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdfonds Cultuur betaalt het lesgeld tot een maximum van € 405 per kind per jaar, na aftrek van 10% eigen bijdrage. Van de totale bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur is maximaal € 100 beschikbaar voor eventueel benodigde attributen, zoals een nieuwe gitaar.

De aanvraag voor een bijdrage kunt u niet zelf doen, die wordt gedaan door een intermediair: een tussenpersoon. Intermediairs zijn te vinden op scholen, bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg en in gezondheidscentra. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt het lesgeld direct betaald aan de gitaarleraar. De coördinator van Jeugdfonds Cultuur kan u helpen een intermediair te vinden en kan u meer vertellen over de werkwijze.

Meerdere kinderen in het gezin?

Zijn er meerdere kinderen in het gezin die iets aan cultuur, muziek of sport willen doen? Wil uw kind liever sporten? Dan heb ik een leuke tip! Voor die kinderen is er het Jeugdfonds Cultuur.

Gebruik de GelrePas

Het Jeugdfonds Cultuur Arnhem werkt samen met de Gemeente Arnhem. Gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm verstrekt de gemeente de Gelrepas. Kinderen en Jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen hiermee een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld muziek-, dans- of toneellessen.

Het Jeugdfonds Cultuur Arnhem is er om gezinnen die niet in aanmerking komen voor de GelrePas, maar waarin het besteedbaar inkomen beperkt is, alsnog kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Heb je de GerlePas al? Ik bied ik ook gitaarlessen met Gelrepas aan.